0%

2020

40 homes

Cesson-Sévigné (35)

Ondulations

2020

40 homes

Cesson-Sévigné (35)

This 40-unit apartment building is located on the "Les hauts de Grippé" allotment on the immediate outskirts of the town of Cesson-Sévigné, a municipality in the Rennes conurbation. Located on the outskirts of the East ring road and the Porte de la Rigourdière interchange, the city of Cesson-Sévigné is one of the privileged gateways to the city of Rennes.
This strategic location is matched by a strong and emblematic response. The project of lot F13 reflects, as much as the other lots, the general ambitions of the allotment: to be in immediate contact with the great landscape of the Bourgechevreuil urban field to the north, and to maintain a connection with the Rigourdière business area to the south. Its balconies and terraces provide generous and qualitative external extensions to the upper floors. Their architectural expression, resolutely horizontal, is displayed as broad architectural features drawn from the Cessonnais horizon. The project, although guided by simplicity, economy of means and sustainability, proposes a strong contemporary architectural identity. Fragmented, oriented, subjective, it evokes a new urban and architectural history of a district turned towards humans and their uses. Here, the dolce-vita seems to be manifested by the draped effect of the railings, fine protective filters for private outdoor spaces. The building is thus lively, light and airy.

Information

Contracting authority
Launey Group
Project management
Eric BARTOLO associate architect BVAU-Bartolo Villemard Architecture Urbanisme
Website
Cesson-Sévigné (35), lot F13
Calendar of events
2019
Type of project
40 social housing units
Type of mission
full assignment
Surface area
2950 m² SDP
Amount of work
4 850 000 € HT 
Performance
BBC, HQE
Associates/BET
West structure (structure), Icofl uide (fl uide), Lemonier (Economist), Qualiconsult

Share this page

Address + Contacts

31 rue Meslay 75003 Paris France
0144615682

 

Social Networks

Bartolo + Contré Architectes ©2019