0%

2020

40 Housing units

Cesson-Sévigné (35)

Ondulations

2020

40 Housing units

Cesson-Sévigné (35)

This 40-unit apartment building is located on the "Les hauts de Grippé" housing estate on the immediate edge of the town of Cesson-Sévigné, a town in the Rennes urban area. Located on the outskirts of the Eastern ring road and the Porte de la Rigourdière interchange, the town of Cesson-Sévigné is one of the main gateways to the city of Rennes.
This strategic location requires a strong and emblematic response. The project of lot F13 translates, as much as the other lots, the general ambitions of the allotment: to be in immediate relation with the great landscape of the urban field of Bourgechevreuil in the North, and to maintain a connection with the activity zone of Rigourdière in the South. The balconies and terraces on the upper floors provide generous and qualitative outdoor extensions. Their architectural expression, resolutely horizontal, is displayed like large architectural lines drawn on the Cesson horizon. The project, although guided by simplicity, economy of means and sustainability, proposes a strong contemporary architectural identity. Fragmented, oriented, subjective, it evokes a new urban and architectural history of a district turned towards people and their uses. Here, la dolce-vita seems to manifest itself through the draped effect of the railings, fine protective filters of the private exterior spaces. The building is thus alive, light and airy.

Information

Programme
40 social housing units

Type of mission
Complete mission

Client
Launey Group

Project management
Eric BARTOLO associate architect BVAU-Bartolo Villemard Architecture Urbanisme

Partners/BET
Ouest structure (structure), Icofluide (fluid), Lemonier (Economist), Qualiconsult

Site
Cesson-Sévigné (35)

Schedule
Delivery in March 2021

Surface area
2,950 m² net floor area

Amount of work
4.85 M€ BEFORE TAX 

Performance
BBC, HQE

Share this page

Address + Contacts

31 rue Meslay 75003 Paris France
0144615682

 

Social Networks

Bartolo + Contré Architectes ©2023